امروزه ایجاد یک ارتباط هدفمند بین مراکز آموزشی و صنایع جهت رفع نیازهای کشور در حوزه­ های مختلف علوم و مهندسی امری ضروری می ­نماید. از این رو شاهدیم در بسیاری از کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه، این نیاز با ایجاد و استقرار مراکز پژوهشی و دانشکده­ های فناوریهای نوین برخوردار از اساتید متخصص و عمدتا دانشجویان تحصیلات تکمیلی تأمین گردیده است.

در حوزه علوم و فناوریهای نوین، به دلیل اهمیت و جایگاه راهبردی آن در توسعه همه جانبه کشورها، نقش این دانشکده­­ ها بیش از پیش احساس می‌گردد. همچنین گسترش روز افزون فناوریهای نوین در تمام عرصه های­ جامعه نیاز به ایجاد این مراکز را موجه ساخته است. برای پی بردن به اهمیت وجود دانشکده­ های فناوریهای نوین باید به ظهور بخش­ها یا حداقل گروه‌های جدید مرتبط با فناوریهای نوین در دانشگاه‌های معتبر دنیا و همچنین سرمایه­ گذاری شرکت­های بزرگ بین المللی اشاره نمود. لازم به ذکر است که گسترش حوزه‌های مرتبط با فناوریهای نوین و نیاز اساسی به کار مشترک متخصصین در رشته‌های مختلف در این حوزه، نیاز به ایجاد نهادهای مختص این­کار­ در حوزه‌های پژوهشی فناوریهای نوین را بیشتر نمایان می‌سازد.

امروزه کشور عزیز ما نیاز فراوانی به توسعه فناوریهای نوین علوم و مهندسی از جمله حوزه سیستم های نوین کامپیوتری (هوشمندسازی سیستمها، پردازشهای سریع، کلان­داده ­ها، اینترنت اشیا)، حوزه انرژی های تجدید پذیر (افزایش تنوع بخشی به سبد انرژی وکاهش مصرف انرژی های فسیلی) و حوزه نانوفناوری (نانو مواد، نانو شیمی، نانو بیوتکنولوژی، ...) و مواردی از این قبیل دارد.

از طرفی تجربه نشان داده است که­ گنجاندن و تحمیل یکباره ­ساز وکار فناوریهای­نوین در دانشگاه‌های نسل دوم بسیار دشوار است. در نتیجه برای گذار به یک دانشگاه کارآفرین مبتنی بر پژوهش کاربردی تقاضا محور و تکیه بر پایان نامه­ های هدفمند، ضرورت دانشکده‌ علوم و فناوریهای نوین به عنوان یک نمونه از دانشکده نسل جدید واضح است. در سالهای اخیر تقویت دانشکده­ های فناوریهای نوین در ایران به عنوان یک سیاست کلان در راستای پیشبرد هرچه بهتر اهداف توسعه ای مطرح بوده و این امر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بعنوان یک راهبرد اساسی در حال پیگیری است. از اهداف دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه رازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱-     ایجاد الگوهای ساختاری در جهت هدفمندی پایان نامه­ ها در پژوهش کاربردی

۲-     ایجاد بستر لازم جهت اجرای پژوهش های کاربردی و فناوری­های نوین بین رشته­ ای

۳-     استفاده از ایده‌های نوین و خلاقانه نخبگان در ایجاد فرصت‌های شغلی

۴-     نگاه ویژه به فناوری‌ نوین امروزی از جمله فناوری اطلاعات، انرژی ­های تجدید پذیر و فناوری نانو

ساختار پژوهشی این دانشکده که به صورت پژوهش کاربردی در ارتباط با صنعت است، ضمن برطرف کردن و حل مشکلات منطقه، قصد دارد در رشد و توسعه اقتصادی کشور ایفای نقش نماید. با توجه به توانایی های علمی و تخصصی گروه­های مختلف دانشگاه رازی و با توجه به پتانسیل کنونی دانشگاه، حوزه های نوین علوم و مهندسی که در این دانشکده وجود داد به شرح زیر است:

۱-     سیستم های نوین کامپیوتری

۲-     انرژی های تجدید پذیر